Play-doh állagú, homogén gyurma receptje Annától
2 pohár liszt,
1 pohár (finomra tört) só,
2 pohár víz,
2 evőkanál olaj,
4 evőkanál borkősav/citromsav
ételfesték, vagy poralapú színezék.
Egy edényben közepes lángon 3-5 percig folyamatosan kavarva felforrósítani, míg össze nem áll gyurmázható állagúra. Nem baj, ha főzés közben csomós, mert átgyúrva így is jó lesz.
2,5 dl-es poharat és olívaolajat használtam. Később adtam hozzá 2-3 dekás gyurmagombóconként a pár csepp vízben feloldott, 1-2 késhegynyi (poralapú) színezéket - de szerintem bármilyen ételfesték megteszi. Egyébként itt patikában "acido citrico" néven lehet rendelni a citromsavat (100g 3 euro), ezzel is készítettem már, de az otthoni Auchanokban kapható, Haas márkájú, sárga dobozos borkősav is nagyon jó.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.