Házi készítésű gyurma receptje

Play-doh állagú, homogén gyurma receptje Annától
2 pohár liszt,

1 pohár (finomra tört) só,

2 pohár víz,

2 evőkanál olaj,

4 evőkanál borkősav/citromsav

ételfesték, vagy poralapú színezék.

Egy edényben közepes lángon 3-5 percig folyamatosan kavarva felforrósítani, míg össze nem áll gyurmázható állagúra. Nem baj, ha főzés közben csomós, mert átgyúrva így is jó lesz.

2,5 dl-es poharat és olívaolajat használtam. Később adtam hozzá 2-3 dekás gyurmagombóconként a pár csepp vízben feloldott, 1-2 késhegynyi (poralapú) színezéket - de szerintem bármilyen ételfesték megteszi. Egyébként itt patikában "acido citrico" néven lehet rendelni a citromsavat 
(100g 3 euro), ezzel is készítettem már, de az otthoni Auchanokban kapható, Haas márkájú, sárga dobozos borkősav is nagyon jó. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.